Saturday, 13 August 2016

Boyfriend/Girlfriend Vs Tunang Vs Bestfriend PART1



Assalamualaikum semua, macam mana weekend kamu? siok juga kah. saya macam biasalah kerja pada setiap hari sabtu dan tidak dapat pi tamu KRT Kundasang. Banyak betul kerja dari pagi jadi lupa suda mau menyambung cerita kemarin. However, yesterday's Story saya KIV dulu ya kawan-kawan. let me continue dengan satu cerita menarik. Actually it did happen to myself. Apahal kan? apa kaitan bercinta, bertunang ni sama saya kan. Ok~ lets start the story. i will not going to use nama sebenar dalam watak-watak ni takut akan memudaratkan dan mengaibkan. So, kita sembang-sembang jadikan sebagai pengajaran. 


Reply 1988, adalah sebuah drama korea yang saya ongoing tingu sekarang, best juga sebab dia ada sikit-sikit macam kehidupan saya, beza dia pelakon korea si Hyeri tu kiut, dan saya tidak comel macam dia. Just Kidding! Kalau mau tau cerita dia, you better watch that drama :) , I think, dari kecil lagi sifat saya memang agak boyish, buli lelaki, pernah sekali saya bergaduh sama lelaki hampir dia hempap saya pakai meja belajar.. that's the real me, cuma bila masuk sekolah rendah saya start ikut tarian, nyanyian dan sedikit sebanyak traits saya bertukar jadi gurly begitu. Sejujurnya, saya lebih suka berkawan sama lelaki berbanding perempuan. I love football, i love games, i love anime, i love heavy metal song tidak tau lah, macam tidak kena sama otak saya hahaha, but then thats me.

I got a lot of Male Friend, eh begitukah istilah dia tu, kawan lelaki yang bukan boyfriend. Tapi hakikatnya, walau macam man bestfren pun kamu tidak kira lelaki ka perempuan kamu tidak akan selalu memiliki dia sebagai kawan kamu. in the end, dia akan cari juga pasangan hidup yang pastinya akan lebih penting daripada kamu. huuuuu~~~ it did happen to me recently. I got two bestfren yang sudah bertunang, i mean bestfren lelaki..Err what should i say, am i jelous? semestinya tidak. Saya tumpang gembira sebab diorang sudah pilih someone untuk mengakhiri masa bujang diorang. Cuma masalah timbul bila Bestfren kau masih rapat dan layan kau macam dulu walaupun dia sudah dimiliki. Okey cerita pertama ni, agak complicated sikit so cuba baca dan fahami. 



Kawan saya ni sudah bertunang since tahun lalu, tarikh dia saya sendiri pun tidak tau, before ni saya masih bersama-sama bekas kekasih saya rasanya everything goes fine, Sampailah saya jadi single semua benda jadi serba tidak kena. Dari salah faham, perkara kecil bertukar menjadi besar. The story was like this, Baru-baru ni waktu raya aidilfitri bestfren saya datanglah rumah, sambut raya~ so nak dipendekkan cerita saya pun balas lah kunjungan itu dengan mengunjungi rumah dia juga. Adakah apa-apa kesalahan disitu? sememangnya tiada, namun benda simple begitu jadi rumit apabila tunang kepada kawan saya tahu yang kawan saya tu hantar saya balik rumah. Emm she says "Menyusahkan".. actually ada dua persoalan yang timbul, kenapa kau tidak balik sendiri? dan kenapa kau mesti minta hantar tunang saya? maybe that was the question going trough on her mind. Saya berharap fiance kepada bestfren saya tu terbaca lah cerita saya ni so that dia akan tahu cerita sebenar. 

TRUE STORY BEGIN

kalau saya tidak silap dua hari sebelum majlis raya tu saya sudah contact bestfren saya tu, err saya bagi nama dia ABC lah, mr ABC~~ haha sory kawanku. Then i told him, boleh kah ambik saya sebab saya mungkin tiada transport pergi sana, i think its normal kalau bestfren ambik bestfren dia kan? tidak normal kah? so, petang tu macam yang dijanjikan kawan saya ambik lah saya dirumah, untuk mengelakkan salah faham, saya duduk di kerusi belakang bersama dua lagi kawan yang lain. On that night, saya tunggu satu orang budak ni nyanyi barulah saya mau balik rumah~ sebab tu budak malu-malu betul jadi jam 12.00 am barulah kami balik rumah dan dihantar oleh mr ABC. The next day, i saw tunang MR ABC posted something, i ignore sebab saya rasa bukan saya yang dimaksudkan, dalam hati saya berbisik "let them hendle thier own problem", but thing get worst bila kawan-kawan kepada tunang MR ABC tu pun posted something yang tidak menyenangkan hati. Tapi saya masih ignore sampailah Mr ABC chat saya and told me all those things posted by his fiance was related on me. That moment baru saya tahu, yang his fiance marah betul dengan saya. Look,kawan saya ambik saya dirumah, so dia kena juga bertanggungjawab hantar saya balik. Am I wrong? 

Perkara ni berlanjutan saya pun tidak tau lah sampai bila, sometimes saya rasa macam mau chat jak fiance Mr ABC tu bagitau dia hal sebenar but since dia keep posting di media sosial and didnt even text me or chat me so i assumed that problem has nothing to do with me. From that moment, saya kurangkan berhubung dengan Mr ABC, bila ada perlu sahaja berhubung. No more jokes, no more going lunch ramai-ramai, dinner ramai-ramai, play online games ramai-ramai. I miss the old days, urang bilang kan hehehe. 

Let me end my blog for today, part 2 kita sambung bisuk saja lah aaa.. I hope, fiance kepada my bestfren tu terbuka hati untuk memaafkan saya, kalau tidak mau kasi maaf pun at least she talk, or text me untuk tanya hal sebenar, and i do hope they were both happy. Thats all i think,, semoga diorang cepat kahwin and no more conflict happen between them. Amiinnn... Next story saya akan upload tomorrow. Have a nice day everybody!! :)

Wassalam . 








No comments:

Post a Comment