Thursday, 11 August 2016

I get my life back :)

Assalamualaikum, alhamdulillah for another day Allah SWT has given to us

Penat pula rasanya mau becakap bahasa orang putih ni, padahal baru 1 2 ayat. hallo everybody, ini sebenarnya account blog baru saya. Setelah sangat tidak aktif berblogging dengan akaun yang lama. it takes me few months untuk befikir mau buat blog balik tapi bila rasanya banyak benda saya nak share dan ingin luahkan, so i created another blog .


as you can see, this is the new me, dulu muka budak-budak lagi tu di blog lama saya hehe. Saya sudah banyak mengambil langkah perubahan dalam hidup. umur pun sudah mencecah 24 tahun, semakin hari semakin meningkat dan semakin hari semakin tua . Ive learn many things from many people around me dan saya bersyukur masih diberikan kesempatan untuk memperbaiki diri ini. I've gone trough so many things in life, meet up so many friends, talks with all kind of people dan banyak perkara yang saya lalui orang tidak ketahui. Saya harap sesiapa yang akan membaca blog saya ni, week by week saya akan update hehe akan mendapat sedikit manfaat dari saya. Insyallah.

"Tuntutlah ilmu sehingga ke liang lahad" Macam pernah dengar ayat ni kah :) , saya masih menuntut ilmu. Keinsafan yang ada dalam hati rasanya umpama secubit garam berbanding hati mereka yang lain, namun saya percaya apabila kita mengingatkan orang lain kita sendiri juga akan mengingatkan diri sendiri. Saya perkenalkan diri saya sekali lagi, Nama sebenar "Nur Shahirah Binti Jamaludin", saya berumur 24 tahun tapi nampak macam 18 tahun kan? hehe, berkerja sebagai temporary assistant di company yang tempat saya kerja tu, Saya meminati bidang muzik, boleh menyanyi, suka bermain gitar, seorang yang sometimes cute dan mudah tersentuh.. errr apa lagi aa? banyak pula saya puji diri sendiri. Mengambil jurusan Diploma Pengajian Perniagaan di UiTM sabah dan seorang yang sangat aktif dalam seni persembahan muzik tradisional. Saya memiliki sebuah kumpulan muzik tradisional bambu yang dinamakan Suara Buluh Perindu Sabah SBPK. Any story korang mau share sama saya, boleh just comment or email saya di [ shahirahecetera@gmail.com ] manalah tahu kita boleh share idea kan? Feel free to speak your opinion orang bilang. So, saya akan start first topic saya pada post yang seterusnya, jangan tegang kita santai-santai saja k?

Wassalam,

No comments:

Post a Comment